Polgármesteri hivatal

Polgármesteri hivatal

Templomunk

Templomunk

Bocskai István mellszobor

Bocskai István mellszobor

Forgalmi csomópont a 4. sz. főúton

Forgalmi csomópont a 4. sz. főúton

E-papír ügyintézés

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI FELÜLETEK:

 

Elektronikusan ügyet intézni – űrlapos ügyintézés esetén – az Önkormányzati Hivatali Portálon - https://ohp-20.asp.lgov.hu -, elektronikus űrlappal nem támogatott ügytípusok esetén, a https://epapir.gov.hu felületen lehet.

 

Önkormányzati Hivatali Portál:

Az Önkormányzati Hivatali Portál https://ohp-20.asp.lgov.hu (továbbiakban: Portál) az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne, ahol elektronikus űrlappal támogatott ügyek intézhetők.

A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes személy és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

A Portál bárki számára elérhető, egyes funkciók szabadon használhatók, más funkciók azonban regisztrációhoz kötöttek. Az azonosítás a KAÜ igénybevételével történik. Az ügyfeleknek a felületen ki kell választaniuk, hogy melyik, az ASP központhoz csatlakozott településen szeretnének ügyet intézni, ezután vehetik igénybe az ASP szakrendszerek kínálta ügyintézési lehetőségeket. A felületen ki kell választani az eljárás módját, az adott űrlapot (ágazat, ügytípus) és a kitöltést, ellenőrzést, mellékletek csatolását követően továbbítani kell a Polgármesteri Hivatal részére.

Az oldal megtekintéséhez böngészőprogram (Internet Explorer, Chrome, Firefox stb.) és internet hozzáférés szükséges, a portál és a szolgáltatásai használata egyéb alkalmazás telepítését nem igényli.

 

e-Papír alkalmazás:

Elektronikus űrlappal nem támogatott ügytípusok esetén, a https://epapir.gov.hu felületen van lehetőség elektronikusan ügyeket intézni. Az e-papír, azonosítást követően biztosítja az ügyfél számára hogy az elektronikus ügyintézést biztosító szervhez szabad szöveges beadványt terjesszen elő. Az Ügyfélkapus bejelentkezés után a megjelenő űrlapon meg kell adni a képernyőn kért adatokat. Például: Témacsoport, Ügytípus, Címzett, Levél tárgya, stb.

A levelet bármikor elmentheti. Munkáját később a Mentett piszkozatok menüből folytathatja. A levélhez lehetősége van dokumentumot is csatolni (max. 30 MB), amelyet az Azonosításra Visszavezetett Dokumentumhitelesítés (AVDH) szolgáltatással hitelesíthet.

Az alkalmazás lehetőséget ad egy küldés előtti ellenőrzésre, ahol megnézheti, hogy nem írta-e el valamelyik adatot, valamint, hogy jó dokumentumo(ka)t csatolt-e. Szükség esetén a Vissza a Levél szerkesztéséhez gombra kattintva módosíthatja az adatait és / vagy a csatolt dokumentumo(ka)t. Amennyiben mindent rendben talált, válassza a Küldés gombot.

A sikeres feladásról egy feladási igazolást kap személyes ügyfélkapujának értesítési tárhelyére. A tárhely a beérkező dokumentumokat, igazolásokat, nyugtákat 30 napig tárolja. Azokat a dokumentumokat, amelyeket hosszabb ideig szeretne megőrizni, átmozgathatja a Tartóstárba.

Kérjük, a feladást követően figyelje a személyes ügyfélkapujának értesítési tárhelyét, mert a címzett intézmény a válaszát minden esetben oda fogja elküldeni.

Amennyiben Ön nem rendelkezik ügyfélkapus azonosítóval, a regisztrációról itt tájékozódhat.

 

AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS MÓDJA:

Az elektronikus ügyintézési oldalunkon közzétett ügytípusok elektronikus intézése során, az elektronikusan intézhető ügyek rovatban lévő szövegre kattintva a rendszer automatikusan arra a felületre (https://ohp-20.asp.lgov.hu vagy https://epapir.gov.hu) navigálja az Ügyfeleket, amelyen az adott ügytípus elektronikusan intézhető. A kérelmek kitöltésében a táblázat kitöltési útmutatói és az ügyleírásai nyújtanak segítséget.

Az a természetes személy, aki nem kíván elektronikusan ügyet intézni, de a nyomtatványt a kérelem kitöltése céljából le kívánja tölteni, a táblázat nyomtatványok oszlopában lévő szövegre kattintva tudja azt megnyitni és kitöltést követően, hitelesítve (aláírva) a szükséges mellékletekkel együtt megküldeni a Bocskaikerti Polgármesteri Hivatal részére, papír alapon.

Az e-papír alkalmazást használók a táblázat nyomtatványok oszlopában lévő szövegre kattintva tudják megnyitni a kitöltendő nyomtatványt. A kitöltött nyomtatványt, hitelesítve (aláírva) a szükséges mellékletekkel együtt kell megküldeni az Bocskaikerti Polgármesteri Hivatal részére elektronikus úton, a nyomtatvány sorában lévő elektronikusan intézhető ügyek oszlopban lévő szövegre kattintva, az e-papír felületen keresztül, az alkalmazásnál leírtak alapján.

Az űrlappal támogatott ügyek esetén, a táblázat elektronikusan intézhető ügyek oszlopban lévő szövegre kattintva, a rendszer automatikusan az Önkormányzati Hivatali Portálra navigál. (https://ohp-20.asp.lgov.hu) ( Bejelentkezés/Ügyfélkapu/ Regisztráció /Ügyindítás)(Regsisztrálni:ha nem automatikusan hozza fel a rendszer, akkor a Bejelentkezve fülön a Személyes beállításokra kell kattintani) . Az űrlapos ügyintézésre a Önkormányzati Hivatali Portálnál leírtak irányadók.

https://epapir.gov.hu/
 

Elektronikus ügyintézés az önkormányzati hivatali portálon